Denne hjemmeside er lavet for at skabe et indblik i en pædagogs verden og hvad der egenligt ligger bag de aktiviteter mm. som vi er med til at skabe for børnene

Pædagogstuderende

René Lausdahl

232335@via.dk

Pædagogstuderende

René Lausdahl

232335@via.dk

Hjemmesiden er oprettet d. 01.06.2017

lavet af:

René Løkke  Lausdahl

Rollespil

Rollespil er mange forskellige ting.

Netop på grund af de mange forskellige genrer har rollespil altid noget at byde på.

I et live rollespil bliver deltagerne sat ind i en verden, som kan være hvad som helst og hvor som helst, kun fantasien sætter grænserne. Man opstiller så forskellige narrative fortællinger, som bidrager til at deltagerne ser verden for sig. Denne fortælling og opsætning hjælper med til at deltagerne ikke føler nederlag så stærkt, hvis et skulle komme, da det ikke er dem selv men den karakter de spiller, der går igennem tingene i spillet. Mange ting her kan give et anderledes syn på skolen, SFO’en, lærerne, pædagogerne og endda hinanden. Man kan her, igennem det fælles tredje, skabe relationer som ellers kunne have været svære at etablere på anden vis.

Liverollespil kan tage udgangspunkt i slåskultur. Slåskultur er til, ikke for at skabe splid, men for at lære børnene respekt for andre, skabe konkurrence og give billedet af at det stadig kan være sjovt, selv hvis man taber.

Et rollespils brætspil så som ”Dungeons & Dragons” eller ”World of Warcraft” tager udgangspunkt i allerede etablerede verdener. Men man kan også skabe sit eget brætspil med egne regler og formål. Brætspils formen kan bidrage til børnenes læring og dannelse indenfor eksempelvis samarbejde, strategisk tænkning, logik og sågar matematik og andre skolefag. Kravene for succes ligger i at reglerne er til at forstå og hvis spillet skal bruges til læring skal udfordrings graden passe til det deltagende niveau, så deltagerne ikke falder ud af FLOW.

Brætspillet som jeg sætter op vil være et som en anden studerende og jeg selv er igang med at udvikle. Drømmen er at spillet vil kunne bruges som et pædagogisk værktøj. gennem hvilket man kan skabe nye relationer og muligvis også hjælpe deltagerne med at få et anderledes syn på forskellige ting som kan tages med ind i spillet.

Til de som har interessen: Her kan i læse lidt omkring hvad det er Rollespil kan bidrage med i skolen, både for elever, lærere og pædagoger.

Klik på en overskrift for at læse mere  aktiviteten.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now